A melyikhitelkartya.hu elinduláskor az első általunk javasolt hitelkártya az Erste Max, mely azóta is töretlenül őrzi pozícióját a kiemelt kártyáink között. Az Erste Max egy sokoldalú, magas visszatérítést biztosító hitelkártya, mely kiváló társ lehet a hétköznapokra. De mivel tud többet a Max a konkurenciánál? Milyen előnyökkel és hátrányokkal számolhatnak a most igénylők?

Akár 4% visszatérítési lehetőség

A hitelkártya választásnál az egyik legfontosabb, hogy mennyi pénzvisszatérítést gyűjthetünk vele. Ebben a kategóriában jeleskedik az Erste Max, mert általunk kiválaszható 3 kategóriában (pl.: utazás, szórakozás, ruházat) 4% visszatérítést biztosít. Minden egyéb költésünkre 1-1% visszatérítést kapunk a kártyát használva. Amire azonban különösen oda kell figyelni, hogy minden hónapban csak az első 200.000 forint költésre jár a visszatérítés, utána sajnos semmi. Ezért érdemes úgy sakkozni, hogy az általunk választott kategóriákban vásároljunk az első elköltött 200.000 forintból.

Maximum havi 8.000 forint visszatérítés

Bár 8.000 forint nem egy hatalmas összes, sajnos a magyar hitelkártya ajánlatok között még ez is egy átlagon felüli ajánlat. A 8.000 forint elérését külön nehezíti az előző pontban említett 200.000 forintos költési határ a visszatérítésekre vonatkozóan. Így hamar látszik, hogy csak úgy tudjuk kimaxolni a havi 8.000 visszatérítést, ha csak a 4%-os kategóriáinkból vásárolunk az első 200.000 forintból. Ezért azoknak, akik egy hónapban ennél jóval többet költenek, érdemes egy másik hitelkártyát igényelni (pl. Budapest Bank Gold) és az Erste Max-ot csak a kiválasztott kategóriákban használni.

Alacsony éves költség

Az Erste Max az egyik legkedvezőbb költségű hitelkártya, mert szinte állandó akciókat hirdet az Erste a költségek csökkentésére. Így például a 6.490 forintos kártya kibocsátási díj levásárolható bizonyos költési szint után és jelenleg 5.000 forintos csatlakozási bónuszt is kaphatnak az igénylők. Ezeken túl egy 6.490 forintos éves díjjal és 590 forintos havi számlavezetési költséggel kell számolnia az igénylőknek, mellyel a teljes éves költség 11.070 forint (az első 2 évben átlagban), ha sikerül mindkét csatlakozási kedvezményt kihasználnunk.

Az Erste Max hitelkártyáról érdemes még tudni, hogy jár hozzá ingyenes utasbiztosítás, így bizonyos védelmet élvezhetünk külföldi kalandozásaink során. Illetve, fontos megemlíteni, hogy a hitelkártya által gyűjtött visszatérítéseket Erste Forintok (1 Erste Forint = 1 Forint) formájában kapjuk meg, melyeket az internet bankon keresztül beállítva tudunk elkölteni az általunk megjelölt összegben és kategóriában.

Összességében könnyen tudjuk ajánlani az Erste Max hitelkártyát, mert a válaszható visszatérítési kategóriák miatt a legtöbb igénylőnek jó megoldás lehet. Azoknak, akik sokat utaznak, érdemes a Budapest Bank Gold és K&H Word kártyákat áttanulmányozni. Akik pedig olcsóbb éves költségű kártyát keresnek, azoknak a Budapest Bank Go! és Classic kártyáit célszerű még felmérnie. Ezekről és a piacon elérhető több tucat másik hitelkártyáról részletes információkat a melyikhitelkartya.hu weboldalon találsz.

Kategória: Erste Max

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük