A koronavírus járvány miatt bevezetett hitelmoratóriumra tekintettel számos magyarországi bank függesztette fel a hiteltermékek, így a hitelkártyák forgalmazását is. Szerencsére azóta a legtöbb bank változatlanul vagy épp megújult kondíciókkal kínálja hitelkártyáit. Ezek a frissítések üde változást jelentenek a hitelkártyák meglepően lomha fejlesztésű piacán, ezért  gondoltuk, hogy összeszedjük, hogy mik a jelenlegi legjobb ajánlatok.

Elöljáróban még annyit, hogy a szubjektív összehasonlításunk fő szempontja, ahogy a melyikhitelkartya.hu weboldal fókusza is, az egyes hitelkártyákkal potenciálisan gyűjthető visszatérítések összege.

A top 3 hitelkártya ajánlat 2021-ben szerintünk:

Erste Max hitelkártya
  • 1-4% visszatérítés kategóriától függően
  • Max HUF 8,000 visszatérítés havonta
  • HUF 11,070 éves költség

Az Erste Max továbbra is az egyik legrugalmasabb hitelkártya, mivel a kártyatulajdonos választhatja ki azt a három vásárlási kategóriát, amiben 4-4%-os visszatérítést szeretne gyűjteni. Minden más kategóriájú vásárlásra 1%-ot kaphatunk vissza. A havi 8,000 forintos visszatérítési limit nem tűnhet soknak, de ha mellétesszük, hogy az éves költség körülbelül 10,000 forint, akkor láthatjuk, hogy hamar vissza tudja hozni az árát a kártya. Az egy év alatt összesen maximum elérhető 96,000 forintos visszatérítés továbbra is kiemelkedik a legtöbb bank ajánlata közül, különösen ebben az árkategóriában. Kíváló választás mindenkinek a hétköznapokra.

 

Budapest Bank Gold hitelkártya
  • 1-3% visszatérítés
  • Max HUF 30,000 visszatérítés havonta
  • HUF 16,400 éves költség

A Budapest Bank Gold hitelkártyát azoknak találták ki, akik szinte mindig úton vannak a nagyvilágban, hiszen az összes utazás költésük után 3% visszatérítést gyűjthetnek vele (akár belföldön is), a többi kategóriában pedig 1%-ot spórolhatnak. A legnagyobb erőssége a kártyának pedig, hogy a havi maximum visszatérítési limit 30 ezer forint, ami legalább háromszorosa az összes többi lakossági ügyfeleknek elérhető kártyának. Persze járnak a kártyához a tipikus prémium kártyás előnyök is, mint például az utasbiztosítás és a Liszt Ferenc reptéri fast track biztonsági ellenőrzés is. Különösen ajánljuk azoknak, akik üzleti úton gyakran járnak külföldön.

 

Budapest Bank Go! hitelkártya
  • 1-3% visszatérítés
  • Max 5,000 visszatérítés havonta
  • HUF 6,000 éves költség

A Go! hitelkártyát elsősorban a rendkívül alacsony ára miatt emeltük ki, mely a legegyszerűbb betéti bankkártyák árával vetekszik. Bár az éves költség meglehetősen szerény, a gyűjthető visszatérítések egész kecsegtetőek. Az adott hónapban, abban a vásárlási kategóriában (például szórakozás, lakberendezés, utazás, …), amiben a legtöbbet költöttünk, automatikusan 3% visszatérítést gyűjthetünk, miközben minden egyéb költésünkre 1%-ot kapunk. A havi maximum 5,000 forint visszatérítés elég csekély, de akik az első hitelkártyájukat keresik és a legalacsonyabb költségre törekednek, azok valószínűleg nem fognak csalódni ebben kártyában.

 

Ezekről a hitelkártyákról részletes információkat a melyikhitelkartya.hu weboldalon találsz, ahol ráadásul a többi bank ajánlatáról is gyorsan tájékozódhatsz. Javasoljuk alaposan végigtanulmányozni a bankok kondíciót a saját pénzügyi elvárásaid függvényében mielőtt a hitelkártya igénylés mellett döntesz.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük