A koronavírus járvány miatt életbe lépett állami szabályozások miatt számos bank felfüggesztette az új hitelkártyák kibocsátását, ahogy ezt a korábbi cikkünkben is megírtuk. Az átmeneti időszakban a bankok új hiteltermékeket, köztük hitelkártyákat dolgoznak ki, melyek már megfelelnek a szabályozási követelményeknek. Az Erste Bank már (újra) be is vezette a Max és Wizz Air hitelkártyák új változatait, melyek költségei jelentősen emelkedtek a járvány előtti szintjükhöz képest. Természetesen fontos kiemelni, hogy a korábban kibocsátott kártyák feltételei nem változnak.

Az első éves költség közel kétszeresére emelkedett

Korábbi írásunkban már részleteztük, hogy az Erste Max hitelkártya milyen sokoldalú választás sok ügyfél számára. Külön erőssége volt a terméknek a relatív alacsony ára az elérhető visszatérítéshez viszonyítva. Jelen kondíciós listák alapján az újonnan kibocsátott Erste Max és Wizz Air hitelkártyák éves költségei az alábbiak szerint változnak.

  • Havi zárlati díj: 290 forintról 590 forint emelkedik
  • Éves kártya díj: 5.876 forintról 6.450 forintra emelkedik
  • Kártya kibocsátási díj: továbbra is levásárolható az első hónapban
  • Csatlakozási bónusz: 5.000 forint ajándék jóváírás továbbra is az ajánlat részét képezi

A csatlakozási bónuszt levonva, az első éves költség 4,456 forintról 8.570 forintra (+92%), míg a második évtől az éves költség 9.456 forintról 13.570 forintra (+44%) emelkedett.

A kedvező visszatérítési lehetőségek nem változtak

Mindenképpen pozitívum, hogy a visszatérítések feltételei nem változtak. Így az Erste Max továbbra is 1% visszatérítést biztosít minden vásárlásra, illetve 4% visszatérítést kaphatunk 3 általunk választott kategóriában. A választható kategóriák jól lefedik a legtöbb fogyasztó tipikus költési csoportjait: divat, otthon, barkács és kert, elektronikai áruház, utazás, szépségápolás és egészség, szórakozás, benzinkút (maximum HUF 30.000 vásárlásra vonatkozóan ad visszatérítést).

A magas visszatérítési százalék és választható kategóriák miatt továbbra is ajánljuk az Erste Max a kártyát, de igénylés előtt érdemes lehet megvárni a többi bank következő hónapokban bemutatandó ajánlatait. Ezért megéri visszalátogatni a melyikhitelkartya.hu oldalunkra, melyet folyamatosan igyekszünk frissíteni.

Kategória: Erste Max

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük