Örülhetnek az Apple rajongók, hiszen hamarosan itthon is fizethetnek iPhone és Apple Watch készülékeikkel. A több hitelkártyával zsonglőrködő visszatérítés vadászok is ünnepelhetnek. Nem kell többé kártyák sokaságával kitömniük a pénztárcájukat, elég lesz csupán az iPhone-jukat magukkal hordaniuk.

Az Apple Pay segítségével minden már meglévő érintőkártyás fizetési termálnál tudunk majd fizetni. Ehhez elegendő a hitel- és bankáratyáinkat az Apple Wallet alkalmazásába regisztrálni és már vásárolhatunk is Apple telefonunk vagy okosóránk segítségével.

Bár a pontos indulás dátuma még nem ismert, a MacRumors weboldal néhány napon belülre jósolja a hazai Apple Pay rajtot. Ezután sajnos még nem lesz rögtön elérhető a szolgáltatás az összes bankkártyával, mivel a kibocsátó bankoknak fel kell készülniük az Apple Pay használatára. Mindenesetre jó jel, hogy számos magyarországi bank leány- és anyavállalata támogatja a szolgáltatást más országokban (pl. OTP, CIB, Erste).

Az Androidos telefonnal rendelkezők eddig is fizethettek készülékeikkel, hiszen számos bank (pl. OTP, Budapest Bank, Erste, MKB) lehetőséget biztosított a telefonos fizetésére a saját mobilalkalmazásán keresztül. Azonban az Apple Pay hozhat igazi áttörést a mobilos fizetésekben, mivel a bankok végre rákényszerülnek, hogy egymással versenyezve tegyék lehetővé az egységes Apple Pay rendszert.

Természetesen nem kell aggódni, az Apple Payen keresztül is megkapjuk a visszatérítéseket a hitelkártyás fizetéseink után. Ráadásul már nem kell minden kártyánkat egy vastag pénztárcába gyömöszölnünk, elég őket lesz regisztrálnunk az Apple Walletben.

További információkért ajánljuk a MacRumors és a Napi.hu cikkét.

Kategória: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük