Magyarországon is egyre inkább hódítanak azok a startup vállalatok, melyek digitális banki szolgáltatásokat kínálnak. Mindezt teszik sok esetben egyetlen mobil alkalmazás segítségével, kiterjedt fiókhálózat és sok ezer alkalmazott nélkül. Bár még hitelkártyát nem dobott piacra egyik innovatív banki kihívó sem, mégis izgalmas körbejárnunk, hogy mit tudnak ezek a startupok és kiknek érdemes igénybe venni a szolgáltatásaikat.

Revolut

A legismertebb Magyarországról is elérhető digitális pénzügyi szolgáltató, mely elsősorban a kedvező devizaváltást kínáló pre-paid bankkártyájáról ismert. Miután pénzt töltöttünk a Revolut számlánkra, a hozzá kapcsolódó kártyánkat használva világszerte költhetjük a pénzt anélkül, hogy az átváltási költségek miatt kellene aggódnunk. Fizetéskor a Revolut automatikusan a banki középárfolyamon váltja az összeget, így az ígéretük szerint, a hagyományos bankokhoz képest jelentős összegeket spórolhatunk.

A regisztrációval kapunk angliai és európai bankszámlaszámot, ingyen küldhetünk ismerőseinknek pénzt és akár 25 különböző devizában tarthatjuk pénzünket a számlán. Ha ez sem lenne elég, akkor kriptovalutákat is vásárolhatunk közvetlenül az alkalmazáson keresztül.

Plusz havidíjért (Premium € 7,99 és Metal 13,99) cserébe utazásbiztosítást, reptéri váró belépést és egyéb extra szolgáltatásokat kaphatunk. A Metal csomagban még pénzvisszatérítést is biztosítanak a költéseink után, anélkül hogy hitelkeretet igényelnénk, melyről korábbi cikkünkben írtunk.

Mivel az alap csomag teljesen ingyenes, ezért csak ajánlani tudjuk a Revolut szolgáltatásait azoknak, akik sokat utaznak külföldre és szeretnék megspórolni a devizaváltási költségeket vagy csak szeretnék személyesen kipróbálni, hogy mit tud Európa egyik legfelkapottabb startupja.

További információ a Revolut honlapján.

Transferwise betéti kártya

Remélhetőleg a Transferwise nevű vállalatot senkinek nem kell bemutatnunk, mely már sok éve segíti azoknak az életét, akiknek külföldi számlák között kell utalniuk. A havonta több, mint 4 milliárd dollár mozgatásában segítő startup a hihetetlen alacsony devizaváltási költségek miatt lett hamar sok millió ember kedvence.

A Transferwise Borderless csomagja lehetővé teszi, hogy könnyedén és bosszantó jutalékok nélkül fogadjunk utalásokat a világ bármely részéről. Mivel ausztrál, brit, európai, amerikai és új-zélandi számlaszámot is kapunk, így se az utalónak se a számlatulajdonosnak nem kell aggódnia a devizaköltségek miatt.

A Borderless több pénznemű számlához kapcsolódik egy bankkártya is, mellyel ingyenes költhetjük a számlánkon található pénznemeket és vehetünk fel készpénzt ATM-ből akár 200 font értékhatárig. Fizetéskor automatikusan vált a Transferwise a különböző devizák között szükség szerint, melyért egy alacsony díjat számítanak fel.

Kinek jó választás a Transferwise Borderless? Elsősorban világjáró freelance, szabadúszó vállalkozóknak, külföldön tanuló diákoknak vagy nagy utazóknak tökéletes megoldás a csomag, mellyel költségek nélkül fogadhatnak utalásokat bármerre is járnak a Földön.

További információ a Transferwise honlapján.

Ha te is sokat utazol, de nem kell aggódnod a devizaváltási díjak miatt (mert például céges utakon úgyis elszámolhatod költségeket), akkor nézd meg, hogy melyik hitelkártyával gyűjtheted a legtöbb visszatérést külföldön ebben a cikkünkben.

Kategória: Revolut

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük