A technológiai versenytársak után az Apple mostantól a bankokat is megizzasztja, hiszen mai bemutató eseményén saját Apple hitelkártyát jelentett be. A kártya pedig nem sok kívánni valót hagy maga után hiszen a legmagasabb biztonságot, azonnali 1-2-3% készpénz visszatérítést, teljes díj mentességet és egy fehér színű fém kártyát ígér. Bár Magyarországon szinte biztosan nem lesz elérhető, az Apple újdonsága jól mutatja, hogy milyen innovatív irányba haladnak a hitelkártyák.

Innovatív alkalmazás

A legkevésbé meglepő, hogy a kártyához egy remek alkalmazás is társul, mely az Apple Wallet-ből érhető el közvetlenül és egy helyen mutatja a kiadásainkat különböző elemzésekkel együtt. Automatikus kategóriázás és térképes megjelenítés segít eligazodni a saját költéseink között.

Gyönyörű fehér, fém kártya

A kártya az Apple többi termékéhez hasonlóan letisztult dizájn kapott, így egyszínű fehér melyen se szám, se név nem szerepel csupán az Apple logója. Ma már talán kevésbé kuriózum, mégis biztos sokakat megörvendeztet majd, hogy a kártya fémből készül (többek között a Revolut és N26 startupok eddig is kínáltak ilyen kártyát).

Magas visszatérítések

Ami a visszatérítést illeti, a fizikai kártyával minden költésükre 1%-ot, a digitális Apple Pay kártyával 2%-ot illetve az összes Apple vásárlásra 3%-ot kapnak a kártyatulajdonosok. Amit külön kiemel az Apple, hogy a visszatérítés azonnali és közvetlenül pénz formájában írják jóvá a számlákon, nem pedig pontokban, így nem kell bajlódni azok furmányos beváltásával.

Költségek nélkül

Végül de nem utolsó sorban, a költségek terén is tud újat mutatni az Apple, hiszem se éves költség, se kártyadíj, se egyéb rejtett költséggel nem kell számolnunk. Egyedül a kamattal kell kalkulálnia azoknak, akik nem fizetik vissza a felhasznált hitelkeretüket az adott időszakban.

Az Apple hitelkártyája biztosan hatalmas siker lesz és izgatottan várjuk, hogy a többi bank mikor vezet be hasonló újdonságokat.

Ha további részletekre kíváncsi, akkor ajánljuk az Apple bemutató videóját vagy pedig látogasson el az Apple honlapjára: https://www.apple.com/newsroom/2019/03/introducing-apple-card-a-new-kind-of-credit-card-created-by-apple/

A Magyarországon elérhető hitelkártyákról pedig a melyikhitelkartya.hu oldalunkon tájékozódhat.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük